Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Vapaa-aika ja matkailu

Vakiintuneet tapahtumat

Olet saattanutkin jo kuulla - tai vierailla - vakiintuneissa tapahtumissa, eikä se ole mikään ihme! Varsinkin kesällä Somero puhkeaa upeaan kukkaan, jolloin upeita tapahtumia järjestetään ympäriinsä!


Somerniemen kesätori

Tämä kesätori täytyy kokea, sitä ei voi sanoin kuvailla. Kesälauantaisin keskellä ei mitään, käy valtaisa kuhina kun tuhannet ihmiset ovat tulleet Somerniemen kesätorille ostoksille ja vaihtamaan kuulumisia. Samassa paikassa on niin tori, markkinat kuin kirpputorikin. Tunnelma on iloinen ja välitön, ja jokaiselle löytyy jotakin. Ihmispaljous selittynee osittain sillä että matkaa Helsingistä on 80 km. 

Tori on avoinna kesälauantaisin klo 8.00-13.00. Lisätietoa kesätorista ja sen aukioloajoista Somerniemi Seuran ylläpitämillä nettisivuilla.


Suviheinäviikot

Someron kesän kohokohdaksi on noussut Suviheinäviikot, jotka perinteisesti on alkaneet juhannusta seuraavana perjantaina ja kestäneet reilu pari viikkoa. 

Suviheinäviikoilla Somero on eloisimmillaan, kun eri alojen toimijat, yritykset ja yhdistykset järjestävät menoa ja meininkiä kaikkien iloksi. Kulttuurillisia ja liikunnallisia tapahtumia riittää joka päivälle ja kaiken ikäisille. Tarjolla on aiempina vuosina ollut mm. erilaisia näyttelyitä, lapsille kukkajuhla, yrittäjien järjestämät porsasjuhlat, musiikki- ja tanssitapahtumia sekä perinteinen suviheinäturnaus. Suviheinäturnauksessa kisataan paremmuudesta jalkapallossa. Turnaukseen osallistuu somerolaisten lisäksi myös runsaasti pelaajia naapurikunnista.

Seuraa tapahtumaa tarkemmin:

tapahtuman nettisivut

tapahtuman Facebook-sivut


Seiväskarnevaalit

Lajin valtakunnallinen näyteikkuna, tapahtuma, jossa ikäkausiurheilijat, nuoret ja huippu-urheilijat viettävät yhteisen pidennetyn viikonlopun yhdessä harjoitellen, kilpaillen ja vapaa-aikaa viettäen. Perinteisillä Someron Seiväskarnevaaleilla kohtaavat lajin entiset, nykyiset ja tulevat huiput.

Seiväskarnevaalit järjestetään vuosittain Suviheinäviikkojen toisena viikonloppuna. 

Seuraa tapahtumaa tarkemmin tästä.


Ruokava

Ruokava-messuilla, jotka järjestetään Monitoimitalolla, Kiiruuntie 6, on tilaisuus ostaa paikallisten sekä lähialueen yritysten ja yhdistysten valmistamia käsitöitä ja elintarvikkeita.

Kaupungin järjestämät Ruokavat ovat säilyttäneet suosionsa vuodesta toiseen. Keväällä messut järjestetään yksipäiväisinä pääsiäisen tienoilla, Kevät-Ruokavassa kävijöitä on perinteisesti vieraillut 3000-4000. Joulun alla, ensimmäisenä adventtiviikonloppuna Joulu-Ruokavassa kävijöitä on jopa 6000-7000.

Seuraa tapahtumaa tarkemmin tästä.


Katutanssit

Elokuun ensimmäisenä lauantaina pääkadun valtaavat perinteiset katutanssit, joita rytmittävät monenmoiset esiintyjät ja ohjelmat. Katutansseihin voi osallistua kuka tahansa mukavasta illasta kiinnostunut.
Yli kymmenvuotista tapahtumaa järjestää Somero Sydämessä ry.


Nostalgiaviikko

Somerolla vietetään perinteisesti helatorstaiviikolla Nostalgiaviikkoa. Tuolloin Somero siirtyy ajassa viisi vuosikymmentä taaksepäin: viikon aikana on luvassa mm. rockia ja rautalankaa, kellohameita ja saumasukkia, vanhoja autoja ja moottoripyöriä sekä poptaidetta ja näyttelyitä.

Edellisinä vuosina viikkoon on mahtunut yli 50 nostalgista tapahtumaa,

Tulevien vuosien osalta ei vielä ole tietoa, miten tapahtuma toteutuu. 


Somerolle saapuminen

KS. OHJEET TÄÄLTÄ


Matkailuinfo

Kesällä 2021 Matkailuinfo
Someron Kivimakasiinissa,
Joensuuntie 22
Aukiolo  1.7.-15.8.
ke-pe 12-18
la-su 12-16

Kaupungintalon neuvonta
Joensuuntie 20, 31400 SOMERO
p. (02) 77911
info(a)somero.fi