Tekstikoko
 

Tiedote: Varsinais-Suomesta vältettävä tarpeetonta matkustamista Uudellemaalle. Maakuntarajat ylittävät urheilutapahtumat tauolle.

Tiedote: Varsinais-Suomen koronapandemiaryhmä on antanut 26.11.2020 uusia suosituksia: Varsinais-Suomesta vältettävä tarpeetonta matkustamista Uudellemaalle. Maakuntarajat ylittävät urheilutapahtumat tauolle.
Riski koronapandemiatilanteen kiihtymisestä on arvioitu Varsinais-Suomen alueella suureksi siitä huolimatta, että koronavirustaudin ilmaantuvuus on alueella laskenut. Pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen 19.11.2020, vaikka kaikki vaiheen kriteerit eivät alueella täyty. Uusia suosituksia ja rajoituksia pääkaupunkiseudulle on linjattu epidemian leviämisen hillitsemiseksi. Etupainotteisilla linjauksilla reagoidaan epidemian leviämisen uhkaan.

Varsinais-Suomen koronapandemiaryhmän on antanut 26.11.2020 kaksi uutta suositusta:

Varsinais-Suomen maakuntarajoja ylittäviä liikunta- ja urheilutapahtumia sekä -kilpailuja ei tule järjestää.

- Suositus koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa.
- Suositus ei kuitenkaan koske maajoukkuetoimintaa eikä SM- ja 1-divisioonatason kilpailutapahtumia.
- Suositus tulee voimaan lauantaina 28.11. ja on voimassa toistaiseksi.

Koronapandemiaryhmä suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista Varsinais-Suomesta Uudellemaalle.

Suositukset perusturvat Uudenmaan nopeasti heikkenevään koronatilanteeseen. Suosituksella halutaan estää se, että toistaiseksi paremmassa koronaepidemian vaiheessa olevan Varsinais-Suomen tilanne ei pahenisi.

Edelleen halutaan muistuttaa turvaväleistä, maskin käytöstä sekä suosituksesta hakeutua hyvin herkästi koronatestiin. Mikäli voimassa olevia suosituksia ei nyt oteta vakavasti, voidaan joutua tiukempiin rajoituksiin.
...

Lue lisää

26.11.2020