Tekstikoko
 
  • crochet-1481702-1920.jpg
  • dsc-0020.jpg
  • dsc-0001.jpg
  • dsc-0006.jpg
 

Somero-opisto käynnistää syksyllä aikuisille suunnatun
kuvataiteen perusopetuksen

Kuvataiteen perusopetusta lapsille ja nuorille kymmenen vuotta järjestänyt Somero-opiston taidekoulu laajentaa toimintaansa aikuisille suunnattuun kuvataiteen perusopetukseen. Someron sivistyslautakunta näytti eilen (7.5.) pitämässään kokouksessa suunnitelmalle vihreää valoa.

Kolme vuotta kestävä ja 500 opetustuntia sisältävä tavoitteellinen opetus voidaan käynnistää jo tulevana syksynä.

- Naapuriopistoissa viime syksynä alkaneiden opintojen innoittamina somerolaiset taideharrastajat ovat toivoneet tavoitteellista kuvataideopetusta myös Somerolle, kertoo suunnittelijaopettaja Anne Turkulainen, joka vastaa kuvataide- ja kädentaitojen opetuksesta ja suunnittelusta Somero-opistossa.

- Tarvetta kartoitettiin alkuvuonna toteutetulla nettikyselyllä, jonka perusteella kolmisenkymmentä henkilöä ilmoitti halukkuutensa aloittaa opinnot tulevana syksynä, jatkaa Turkulainen.

Varsinaisia ilmoittautumisia opintoihin otetaan kuitenkin vastaan vasta elokuussa samaan aikaan kuin muillekin kursseille.

Lisätietoja: 

 

 

Vertaisohjaajakoulutusta senioreille digi-laitteiden ja –palveluiden käytön ohjaukseen

Somero-opisto järjestää huhtikuussa alkavan kurssin, jolla koulutetaan senioreja vertaisohjaajiksi digi-laitteiden ja -palveluiden käytön ohjaukseen. Maksuton koulutus toteutetaan yhteistyössä Someron kaupunginkirjaston kanssa Digitalisaation hyödyntäminen vapaassa sivistystyössä –hankkeen pilottina.

Opisto ja kirjasto pyrkivät vastaamaan digitalisaation mukanaan tuomiin haasteisiin ja tukemaan ikääntyneitä digi-laitteiden ja –palveluiden käytössä. Tukea saatetaan kaivata vaikkapa passin tilaamiseen tai KELA- ja veroasioiden hoitoon verkossa.

Toisaalta osalla eläkeläisistä on varsin hyvät digi-taidot ja usein myös aikaa sekä halua kehittää ja jakaa osaamistaan myös muille.  Vertaisohjaajakoulutus on suunnattu juuri heille.

Koulutetut vertaisohjaajat voisivat toimia esimerkiksi yhteistyössä kirjaston ja kyläyhdistysten kanssa. Myös erilaiset yhdistykset voisivat järjestää tukea jäsenistölleen oman koulutetun vertaisohjaajan toimesta.

Digitalisaation hyödyntäminen vapaassa sivistystyössä -hanke on Vapaa Sivistystyö Ry:n ja Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry:n (Tieke) hallinnoima kehittämisprojekti, jossa Somero-opisto on mukana yhdessä Parkanossa toimivan Petäjä-opiston kanssa.

Maksuton koulutus alkaa torstaina 4.4. klo 9.00 Kiiruun koulukeskuksessa. Sisäänkäynti D-ovesta.

Ilmoittautumiset verkossa https://opistopalvelut.fi/somero/course.php?l=fi&t=2501

Lisätietoja: koulutuskoordinaattori Riitta Ryhtä, 044 779 1270, riitta.ryhta(a)somero.fi

Päivitetty 27.3.2019 | Riitta Ryhtä