Tekstikoko
 

 
ajankohtaista

 

Ajankohtaista

05.05.2023


Koko kaupungin yhteinen Somero kesäkuntoon -siivouspäivä houkuttelee somerolaiset keräämään roskia 6.5.2023!

Someron kaupunki jakaa siivoamista varten heijastinliivejä ja roskapusseja. Niitä voi hakea perjantaina 5.5. kaupungintalolta klo 15 saakka tai lauantaina 6.5. torilta tapahtuman aikana klo 10-13.


Ohjelma tapahtumapäivänä 6.5.2023 klo 10.00. - 13.00: Kaikki Somerolta kerätyt roskapussit merkitään Miljoona roskapussia-laskuriin:

https://yle.fi/aihe/miljoona-roskapussiaPoistotekstiilin keräyspisteen ohjeet

Poistotekstiili tulee pakata suljettuun muovipussiin.

 

SER-keräyspisteen ohjeet


SER-kierrätykseen kuuluvat käytöstä poistetut pienkoneet ja sähkölaitteet, esimerkiksi tietokoneet, näyttöpäätteet, näppäimistöt, televisiot, kylmälaitteet, sähköhammasharjat, mikroaaltouunit ja kahvinkeittimet. Myös LED-putket kuuluvat sähkö- ja elektroniikkajätteen kierrätykseen. Tiivistetysti kaikki sähköllä, akulla tai paristolla toimivat laitteet kuuluvat SER-kierrätykseen.Miljoona roskapussia-kampanja 13.4.-14.6.2023


Yhdessä suomalaisten kanssa roskia keräävät Ylen tutut kasvot, toimittajat Inka Henelius, Olli Haapakangas ja Mikko “Peltsi” Peltola sekä meteorologit Kerttu Kotakorpi ja Anniina Valtonen.

Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä! Laskuri löytyy osoitteesta yle.fi/miljoonaroskapussia.

 
Kuka voi osallistua kampanjaan?

Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa keräämällä roskia ja kirjaamalla kerätyt roskapussilliset laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, josta roskat on kerätty. Voit myös seurata kampanjan etenemistä somessa tunnisteella #miljoonaroskapussia.

 

Minkä kokoinen roskapussin pitää olla?

Pussi voi olla esimerkiksi 25 litran muovipussi tai vaikka pienempi hedelmäpussi. Pääasia on, että roskia kerätään.


Mihin kerätyt roskat tulisi laittaa?

Omaan roskikseen, julkiseen roskankeräysastiaan tai kunnan osoittamaan yhteiseen keräysastiaan.

Mihin merkitsen roskapussini?

Kirjaa kerätyt roskapussit laskuriin Someron kohdalle.

>> laskuriin tästä!

 


Luonnossa liikkuessa voit noudattaa jokamiehenoikeuksia. Otathan roskia kerätessäsi huomioon lintujen pesintärauhan turvaamisen erityisesti maapesijöiden osalta.


#somerokesäkuntoon #siivouspäivä #miljoonaroskapussia