Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
ajankohtaista

Ajankohtaista

04.12.2020

Tiedote: Lounais-Suomen aluehallintovirasto on kiristänyt Varsinais-Suomen kokoontumisrajoituksia 3.12. alkaen


Koronavirustartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi Lounais-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt uusista kokoontumisrajoituksista.

3.12.2020 lähtien sisätiloissa voi järjestää korkeintaan 10 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, kun niissä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää korkeintaan 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, kun niissä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Määräykset ovat voimassa 3. – 23.12.2020.

Lounais-Suomen aluehallintoviranomaisen tiedote 


Aluehallintoviraston päätös on herättänyt laajasti kysymyksiä siitä, mitä toimintoja rajoitus koskee ja mitkä toiminnot luetaan yleisötilaisuuksiksi ja yleisiksi kokouksiksi. 

Aluehallintoviraston sivulta UKK - usein kysyttyjä kysymyksiä koronaviruksesta löytyy konkreettisia ohjeita ja esimerkkejä:

AVI: Usein kysyttyjä kysymyksiä koronaviruksesta

Esimerkiksi: "Urheiluseurojen ja muiden harrastuskerhojen toiminta ja tilaisuudet, joissa ei ole yleisöä ja jotka eivät ole kaikille avoimia, eivät ole yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia. Aluehallintoviraston toimivalta ei ulotu niiden rajoittamiseen. Mm. tavanomaiset urheiluharjoitukset ja ryhmäliikuntatunnit eivät lähtökohtaisesti siten kuulu aluehallintovirastojen määräysten piiriin." 

Vaikka edellä mainittu 3.12. voimaan tullut aluehallintoviraston määräys 10 henkilön kokoontumisrajoituksista ei koske mm. edellä kuvattuja harrastustoimintoja tai tilaisuuksia, on kuitenkin huomattava, että Varsinais-Suomen koronapandemiaryhmän sekä Someron kaupungin suosituksen mukaisesti  järjestettyä harrastustoimintaa jatketaan kuitenkin vain alle 20 vuotiaiden osalta. Tällöinkin toiminnassa on pystyttävä tosiasiallisesti noudattamaan turvavälejä sekä hygieniaohjeita, eli esimerkiksi fyysisiä kontakteja sisältävänä harjoitusmuotona pelaaminen tai kuorolaulu tulee laittaa tauolle.

2.12.2020 Tiedote: Liikuntapaikkojen aukiolo ajalla 3.12.-23.12.2020

Suositukset ovat voimassa 3. – 23.12.2020.

Muokattu 4.12.2020 klo 15.00